wistudat.info

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Elektosmog GSM UMTS

Elektrosmog en straling vanuit een veelvoud van "bronnen" zijn vandaag de dag ons deel. Deze ongemerkte sluipende en verstorende invloeden hebben nogal wat effecten op ons lichaam. Talloze elektrische apparaten  dragen zorg voor elektromagnetische straling die op hun beurt een verstorende en verzwakkende  werking hebben op ons immuunsysteem. Mobiele telefonie moet ook steeds meer kunnen en daarom worden we omgeven door talloze zendmasten van evenzo talloze telefoonmaatschappijen

De nederlandse gezondheidsraad doet alleen maar literatuuronderzoek. En zelfs dat doen ze helaas verschrikkelijk selectief. De nederlandse normen qua toegestane straling zijn de allerhoogste in Europa, en volgens bouwbiologen en artsen soms wel de faktor 100.000 te hoog.  Maar ja, wat moet je als je als regering miljarden opstrijkt voor steeds meer zendvergunningen, dan kijk je toch maar even de andere kant uit.

In februari 2009 heeft de Gezondheidsraad aan de hand van een onderzoeksrapport van een Zwitserse universiteit de conclusie getrokken dat blootstelling aan UMTS straling niet schadelijk is voor de gezondheid op langere termijn, terwijl het onderzoek  juist specifiek stelt dat er geen uitspraken te doen zijn ten aanzien van de gevolgen voor de gezondheid op langere termijn.

De effecten van dit beleid (ja, geen beleid is ook beleid) blijven niet uit.  Steeds meer mensen hebben wat artsen de zogenaamde welvaartzieken noemen, en stress is er een van. Als je in de nabijheid van een GSM of UMTS mast woont (binnen een straal van ongeveer 400 meter) ervaar je direct de negatieve effecten ervan.  Slaapstoornissen, concentratiestoornissen, doorlopend onbehaaglijk gevoel, hoofdpijnen, prikkelbaarheid en bij langere blootstelling aan dit soort straling afhankelijk van de zwakste plek in het lichaam (voor iedereen meestal verschillend) de wat enstigere ziekten als kanker. Kinderen zijn overigens veel gevoeliger voor deze invloeden dan volwassenen, gek dat er zoveel zogenaamde ADHD gevallen zijn tegenwoordig...

Gelukkig hebben een aantal gemeenten het ongebreideld neerzetten van zendmasten in woonomgevingen - in ieder geval voor de UMTS masten (mobiele telefonie) beperkt en in een aantal gevallen zelfs voorlopig stopgezet.

Andere gemeenten daarentegen laten alles toe en daar zie je dan ook GSM en UMTS masten op de daken van flats, appartementen en zelfs scholen staan. Ook (kerk)torens zijn zeer geliefd om GSM en UMTS masten in te plaatsen. Allemaal om het ons makkelijker te maken, maar we halen hiermee de pest voor ons eigen lichaam in huis.  Een DECT-telefoon in uw huiskamer geeft qua straling een equivalent van een GSM mast.  Allemaal erg fijn voor ons immuunsysteem.

Vervolgens worden we steeds vaker zonder aanwijsbare oorzaak ziek of we voelen ons niet in orde door allerlei vage klachten. Als u toch eens wist wat u allemaal aan straling voor de kiezen krijgt, dan zou u zich geen moment bedenken om er maatregelen tegen te treffen, tenmiste als uw gezondheid u lief is. In Nederland zijn we goed in pappen en nat houden, onze regering is er een meesterlijk voorbeeld van. En met het nieuwe zorgstelsel hebben we in ieder geval een groot deel van de kosten weer op de burger afgewenteld. Is het niet geweldig?

De WHO heeft inmiddels toegevegen dat het gebruik van GSM's kan leiden tot hersentumoren.

Een aantal "bronnen" van straling:

GSM & UMTS masten

Mobiele telefoons

Draadloze netwerken

Magnetron

Alle elektrische apparaten, waaronder ook kookplaten, inductiekookplaten, koffiezet - en overige apparaten die we meestal in de keuken aantreffen

Hoogspannings-leidingen

Trafohuisjes

Telefooncentrales

De meeste adapters

TV's en beeldschermen

Dimmers

en ga zo maar door, eigenlijk de meeste dingen waar stroom aan te pas komt geven straling af!


Laatste update: 20-11-2009

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu