wistudat.info

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Suiker en zoetstoffen


De informatie die hier volgt is letterlijk van
levensbelang voor u.

Witte geraffineerde suiker is een produkt dat in heel veel van onze dagelijkse voeding voorkomt.
Massaal snakken we naar dit witte zoete goedje.

Daar zou niet veel mis mee zijn, ware het niet dat witte geraffineerde suiker absoluut vergif is voor het menselijk lichaam.

Witte geraffineerde suiker bestaat uit kunstmatige koolhydraten die het lichaam niet snel genoeg kan omzetten en daardoor wordt suiker in het lichaam opgeslagen als VET en tevens vervuilt het de darmen en vormt het een harde laag (plaque)  in de aderen.

Geraffineerde suiker is een "lege voedingstof". ontdaan van alle natuurlijke hulpstoffen (vitamines, calcium, zink, chroom) die het lichaam helpen met het verteren van suiker. Daarom worden deze vitamines, mineralen en sporenelementen aan het lichaam onttrokken en zo ontstaat een tekort aan vitamines, mineralen en sporenelementen.

De geraffineerde suiker komt na consumptie zeer snel (na enkele minuten) in de bloedbaan terecht, waardoor de pancreas onvoldoende tijd heeft om te reageren met de gepaste hoeveelheid insuline, wat kan resulteren in uitputting van de pancreas en insulineresistentie.


Aandoeningen die onder andere door het gebruik van geraffineerde suiker kunnen ontstaan:

ADHD
Diabetes
Hartkwalen
Overgewicht
Aderverkalking
Extreme moeheid
Versnelde veroudering
Verminderde werking van het immuunsysteem
Mentale aandoeningen (o.a. depressie en schizofrenie)Wat dan wel in plaats van witte geraffineerde suiker?

Zeker geen zoetstoffen zoals aspartaam (nu ook Aminosweet genoemd), splenda of saccharine omdat deze ook schadelijk zijn.

Een redelijk alternatief is ongeraffineerde rietsuiker van Zonnatura en alle andere ongeraffineerde rietsuiker, of de ideale (onschadelijke) zoetstof die van de Stevia plant komt.
Stevia is nu alleen nog te koop als middel voor de huid, en ook in deze vorm is het helemaal veilig om te consumeren.

Inmiddels is de stevia plant door de Europese voedselautoriteit goedgekeurd als zoetstof.

Gebruik echter alleen zuivere stevia, en niet de stevia variant TRUVIA, welke chemische stoffen bevat (oa aspartaam!)


De voordelen van stevioside als zoetstof zjn talrijk: het is 100% natuurlijk, stabiel, bevat geen calorieën, reduceert tandbederf en het kan worden gebruikt door diabetici, fenylketonurie-patiënten (een stofwisselingsziekte die een streng dieet vereist;  mensen met overgewicht, en natuurlijk ook door iedereen. Hoge concentraties stevioside verlagen de bloeddruk bij hypertensie, terwijl de biochemische parameters van het bloed niet veranderen. Er werden nooit nadelige effecten waargenomen, en het nemen van stevioside had geen invloed op de mannelijke potentie. Daarenboven bezitten hogere steviosideconcentraties mogelijkheden voor de behandeling van type 2 diabetes.

In Brazilië, Korea en Japan zijn Stevia en stevioside toegelaten. In de Verenigde Staten zijn ze toegelaten als dieetsupplement. Inspelend op de vraag van de Europese Commissie naar meer onderzoek richtten de Leuvense professoren Jan Geuns (Laboratorium voor Functionele Biologie) en Johan Buyse (Laboratorium voor Fysiologie en immunologie der huisdieren) in 2003 het European Stevia Research Centre op aan de K.U.Leuven om het onderzoek rond Stevia en stevioside beter te coördineren. Het onderzoekscentrum wil onder meer een Europees kwaliteitslabel voor stevioside ontwikkelen opdat de Europese ban op stevioside op termijn kan opgeheven worden.

Heeft u een kind met ADHD of heeft u zelf ADHD of bent u depressief?
Wees dan verbaasd wat het drastisch verminderen van het binnenkrijgen van geraffineerde suiker voor positieve resultaten heeft op uw gezondheid.

Dat geldt overigens niet alleen voor ADHD of depressiviteit, maar voor alle in het bovenstaande lijstje met opgesomde mogelijke resultaten van het consumeren van geraffineerde suiker.....

Laatste aanpassing 15-04-2010

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu